Ajankohtaista

11.6.2013Sinivalkoisia ruusukkeitaLue lisää »26.4.2013Ásdis Agnarilla TanskassaLue lisää »4.1.2013Opintomatkalla SaksassaLue lisää »13.6.2012Ásdis RuotsiinLue lisää »13.6.2012Sindra ja DraugurLue lisää »

Kirjoituksia

Liity postituslistalle

Albumista...

Ammattilaisen vinkit hevosenostajalle

Torstai 3.12.2009 - Sirpa Brumpton, Ratsastuksen ohjaaja FEIF level 3, SRL huippuvalmentaja, GK-tuomari, aluevalmentaja


Sirpa Brumpton

Sirpa Brumpton

Harvassa urheilulajissa välineeseen liittyy yhtä paljon epävarmuustekijöitä kuin ratsastuksessa – jos elävää olentoa nyt ylipäätään voi kutsua välineeksi. Ratsastusta onkin luonnehdittu tanssiksi kahden parhaan ystävyksen kesken.

Tanssin kaltaiseen saumattomaan yhteistyöhön pääseminen vaatii ratsukolta lukemattomia yhteisiä työtunteja. Lisäksi ratsun ja ratsastajan on sovittava toisilleen. Yhteistyö ihmisen ja hevosen välillä joko sujuu tai ei suju: jonkun kanssa vain on helpompi ja mukavampi olla kuin jonkun toisen!

Sopivan hevosen löytyminen on usein pitkä prosessi. Tarjontaa riittää, mutta miten joukosta löytää sen omaan tarkoitukseen sopivan pollen?

Issikkakasvattaja Sirpa Brumpton on tuonut Suomeen yli tuhat islanninhevosta ja myynyt niitä koko joukon myös eteenpäin. Hän kertoo, millaisia asioita hevosenostoa harkitsevan kannattaa ottaa huomioon: mistä lähdetään liikkeelle, ja millaisin askelin edetään?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini